Tekstforfatter på Guldbagerens hjemmeside.

Morten Nissen og Trechoma Promotion blev hyret ind som freelance tekstforfatter til Guldbagerens nye hjemmeside af kædens reklamebureau. Guldbageren er en landsdækkende kæde af håndværksbagere, der alle har deres eget, unikke bageri under samme navn.

www.guldbageren.dk er hovedhjemmeside for den landsdækkende kæde, og hver bager har fået sin egen underside. Der skulle skrives 14 tekster – én til hvert bageri – stort set om det samme emne, men alle teksterne skulle være unikke og fremstille det enkelte bageris særpræg.

 

Fra planlægning til endelig tekst

For at kunne forfatte unikke tekster om de enkelte bagerier er et personligt interview med hver enkelt bagermester en nødvendighed.

Nogle interviews blev lavet ansigt til ansigt, hvor jeg enten besøgte de enkelte bagerier eller interviewede bagermesteren over telefonen. Gode, underholdende og lærerige samtaler skulle transskriberes og forvandles til brugbar tekst, som samtidigt er SEO-venlige både i indhold og i længde.

At skrive en tekst om samme emne forskelligt hver gang

At skrive om det samme emne 14 gange, uden at teksterne bliver ens, er en spændende udfordring, der kun kan lykkes, hvis ens forarbejde og foregående interviews er forberedt med grundlag i det enkelte bageri. Derfor brugte jeg en del tid på at planlægge interviews og sætte mig ind i de enkelte bageres særpræg, før jeg tog kontakt til de

Trechoma Promotion varetog hele opgaven – fra at planlægge interviewaftaler, korrespondere med bagerne undervejs indtil de alle var tilfredse med ordlyden i deres egen tekst og derefter sende de færdige og godkendte tekster til reklamebureauet. I stedet kunne reklamebureauet rette sit fokus på det grafiske design, UXen på hjemmesiden og de lækre fotografier. De behøvede ikke at bruge tid på tekstdelen og koordinering heraf.

Tidsforbrug og ansvarlig økonomi

Jeg lavede et estimeret tidsforbrug, inden vi startede på opgaven, og det holdt jeg mig til under hele processen. På den måde havde mine gode samarbejdspartnere hos Moove Advertising hele tiden overblik over økonomien for den samlede entreprise på den færdige hjemmeside.

Find ud af mere om tekstforfatteri her: Tekster – en del af din eksterne kommunikation

Skal jeg kigge på din hjemmeside?

Hos Trechoma Promotion kan jeg tilbyde hjemmesider, der både har teksterne, opsætning – eller programmering af siden, og som lever op til søgemaskinernes krav for synlighed på internettet.