Nyt koncept – video, tekst & wireframe

Vi løste en opgave for VeTech Software Solutions, hvor vi lavede både video med speak, undertekster og storyboard, tekstarbejde med forudgående SEO-analyse, wireframes til justering af virksomhedens grafik deres hjemmeside og samarbejde med ekstern illustrator.

Nyt koncept

VeTech Software Solutions arbejder med at udvikle skræddersyede softwareløsninger til virksomheder, men havde et ønske om at sælge deres budskab på en anden måde, end man er vant til. Kunden ønskede en re-branding af deres virksomhed ud fra tesen om, at den tunge snak om software, programmering, systemer og andet digitalt sprog indenfor faget er svært at identificere med de problemer, potentielle kunder søger løsninger på.

Efter gode brainstorming-sessioner med kunden, kom vi op med et koncept, der skulle lancere VeTech Software Solutions som ”Digitale Værktøjsmagere”. Vores opgave blev stort set, at definere hvad en ”Digital Værktøjsmager” er for en størrelse, og hvad han kan løse af problemer. Og derefter at formidle det nye koncept.

Det nye koncept skulle fremgå af hjemmesiden, og skulle kunne lanceres på de sociale medier med henblik på Linkedin. Derfor rådgav vi kunden til at få lavet en video samt at få skrevet nye tekster – samt at få omskrevet nogle af de allerede eksisterende tekster til hjemmesiden. Sproget skulle tilpasses kunderne uden at miste den faglige pondus.

Video – optagelse og redigering
Vi valgte en anden tilgang, end at lade en repræsentant fra VeTech Software Solutions stå foran kameraet og forklare om VeTech Software Solutions fortræffeligheder krydret med velplacerede klip af computerskærme og programmører på hårdt arbejde.
Vi valgte i stedet at opfinde og personificere ”Den Digitale Værktøjsmager”.

Den digitale værktøjsmager er en kyndig, velafbalanceret type, der kan håndtere mange sager og sørge for, at din skræddersyede software kommer til at fungere optimalt efter hensigten og med dine allerede eksisterende løsninger.

Samarbejde med illustrator
I vores netværk kontaktede vi illustratoren Frederik Risom. Vi vidste, han kunne fremtrylle en digital værktøjsmager samt en frustreret chef (se billeder nedenfor).

Vi valgte at lave en film efter ”Jørgen Clevin”-metoden, hvor indholdet bliver tilføjet, mens der tales og forklares. (se billeder nedenfor)

Speak – tekst og indtaling
Vi forfattede et passende speak, der havde en varighed på mellem 1:00 til 1:30 minut og indspillede speaket i vores Logic Studio med en Se2200aII mikrofon, så lyden både er tydelig og passende komprimeret.

 

Undertekster er lavet i en .srt fil, som kan tilføjes Facebook og brændes ind til Linkedin-brug.

Storyboard og rekvisitter

For at kunne lave filmen printede vi storformat-print af ”chefen” og den ”Digitale Værktøjsmager”, hvorefter vi producerede de rette posts-its, pile, fyldt kalender med mere. En sjov detalje, hvis man går op i sådan noget, så vil man opdage, at det er VeTech Software Solutions telefonnummer, der står i lommeregnerens display og i kalenderen henvises der til flere sjove hændelser, samt der henvises til Vetech flere steder.

Tekst og SEO

Man skal være opmærksom på SEO, når man skriver tekster til hjemmesider, fordi det jo netop er her, man kan påvirke sin organiske placering på søgemaskinerne. Vi lavede en søgeordsanalyse og fandt frem til, hvilke ord, der søges ofte på, når man søger efter softwareløsninger. Disse ord fik vi indført i teksten uden at teksterne på siden blev for ”fagligt tunge”.

Vi forfattede helt nye tekster samt rettede eksisterende tekster til. Så der var en sproglig rød tråd på hjemmesiden.

 

Med fokus på budskabet og en rigtig god forståelse for at formidle dette, har Morten og Trechoma Promotion altid været den perfekte sparringspartner og ikke mindst leverandør af tekst og grafik til markedsføring af Vetech Software Solutions.

Morten evner at forstå modtagerne af vores budskab og dermed at skræddersy både tekst og grafik, så det rammer målgruppen. Han er yderst kreativ og professionel og kender de virkemidler, som man i dag kan gøre brug af i den digitale markedsføring. Og hvis han ikke selv evner at løse opgaven, har Morten et netværk som kan supplere med viden og særlige ydelser.

Trechoma Promotion har leveret både tekst, grafik og ikke mindst videoindslag til Vetech Software Solutions igennem flere år og vores samarbejde har altid været en fornøjelse.

Johnny Hansen

Direkter, Vetech Software Solutions

Mangler du et øje på din markedsføring?