360°s markedsføring af festival
Markedsføringsopgaven for ekstremmetalfestivalen Death Coast Festival var en spændende og udfordrende 360°s opgave, hvor samtlige af mine kompetencer blev taget i brug.
Opbygning af hjemmeside med 2 sprog, videoredigering, grafisk arbejde, social media marketing, tekstarbejde til både pressemeddelelser, nyhedsbreve, SoMe og kontakt til relevante medier, kunstnere og sponsorer. Dertil skal der lægges en masse gedigent benarbejde, opsøgende arbejde og grundig research.
Resultatet endte med at blive en godt besøgt festival, der blev omtalt i diverse medier og som var med til at få en masse besøgende til Esbjerg.
Festivalen gentages i 2023.
Hvad var præmisserne?
2022 var første gang, at festivalen blev afholdt, så det krævede en ekstraordinær indsats at få potentielle deltagere til at få øje på den nye festival på metalmarkedet. Og derefter at give dem lyst til at rejse til Esbjerg for at deltage i festivalen.
Det var nødvendigt, at det grafiske udtryk var anderledes and de andre danske metalfestivalers dog uden at fravige metallens udtryk. Det var vigtigt, at den røde tråd blev holdt under hele markedsføringsperioden og blev genkendt som DEATH COAST FESTIVAL.
Storytelling som første skridt
Jeg benyttede mig af storytelling til at vække interessen hos de potentielle billetkøbere. Det var oplagt at tage udgangspunkt i Esbjergs stærke historik med metalmusik tilbage i 90erne. Opslag med plakater fra dengang anerkendte metalbands altid spillede i Esbjerg og byen var kendt som ”Danmarks Metalhovedstad”. Det skabte en masse viral opmærksomhed og opslagene blev både delt og kommenteret ivrigt.
Det gjorde, at da festivalen var klar til at offentliggøre hvilke bands, der spillede på festivalen, var antallet af følgere vokset til en god størrelse, og første visning af plakaten på Facebook nåede ud til 21.528 personer og havde 3.554 opslagsinteraktioner.
Pressemeddelelsen blev forfattet og sendt til både danske og udenlandske medier, og fik massiv omtale både nationalt – og internationalt.
Se vejviservideoen her
Video brugt til den største udfordring
Programmet var godkendt af modtagerne, og for mig var den største opgave nu, at fortælle udefrakommende, hvor nemt og bekvemt det hele bliver, når man vælger at tage til Esbjerg for at deltage i Death Coast Festival.
En af fordelene ved Death Coast festival er, at både hoteller, barer, restauranter, parkeringspladser, banegården og indkøbsmuligheder ligger indenfor en radius på 500 meter fra selve festivalpladsen. Det vil sige, at når først man er ankommet, skal man ikke bekymre sig om yderligere udgifter og besvær med at komme til og fra festivalpladsen og hjem til sit hotelværelse eller efterfesten.
DET var vigtigt at få formidlet.
Derfor lavede jeg en vejviser-video, hvor du følger DC-ankeret fra Banegården til hotellet og derfra til festival-pladsen, og sørgede for, at videoen blev distribueret godt og grundigt.
Mere videproduktion
Jeg producerede også videoer til både programpræsentation og band-hilsner. Med et grundigt forarbejde og god korrespondance med bands og managements lykkedes det mig at få flere at de optrædende bands til at optage og sende videoer, hvor de fortæller, at de glæder sig til at spille på festivalen.
Videoerne blev optaget på mobiltelefoner og i forskellig kvalitet, men med efterredigering i Premiere Pro, blev resultaterne gode. En greeting-video er med til at udbrede kendskabet til de bands, der er på plakaten samt skabe en interesse hos publikum. (se eksempler)
Hjemmeside og grafisk arbejde
Det var nødvendigt at lave en hjemmeside, hvor besøgende kunne vælge enten en dansksproget version eller en engelsksproget version. Festivalen satsede på, at der ville komme gæster fra udlandet, hvilket der også gjorde.
Jeg byggede en grundig hjemmeside med alle de informationer, man som festivalgæst har behov for at vide, samt mulighed for at tilmelde sig festivalens nyhedsbrev.
Hjemmesiden blev bygget i en skabelon, hvor jeg tilførte CSS- og HTML-kodning for at opnå de rette funktioner og udseende.
Festivalens visuelle udtryk kom til syne på både plakater, flyers, annoncer til trykte medier, grafik til sociale medier, T-shirt design, back drop design plus det løse.
Jeg designede også etiketten til den officielle festivaløl. En lækker IPA, som Fanø Bryghus bryggede specielt til festivalen.
2,5 meter høj maskot som SoMe-blikfang
Alle stærke brands har et logo og et blikfang. I metalmiljøet er det kendt, at stærke brands har en maskot. En del af markedsføringsstartegien var at få bygget en 3 meter høj maskot af sømanden, som pryder alt det grafiske materiale.
Maskottens primære formål var at skabe genkendelse og SoMe-interaktion, når festivaldeltagerne delte deres selfies med maskotten i baggrunden.
Aftaler med medier
En vigtig brik i markedsføringen er at få omtale. Og gerne både foromtaler i form af interviews og artikler og efteromtaler i form af festivalanmeldelser. Begge dele lykkedes, og Death Coast Festival fik både flotte foromtaler og flotte festivalanmeldelser efterfølgende i både små- og store medier. Herunder en 4-siders artikel i Information.
Markedsføring gav sponsorater
Markedsføringsarbejdet gav så megen genlyd og genkendelse i lokalmiljøet, at flere lokale virksomheder fik lyst til at bakke op om festivalen trods den lidt specielle musik. Blandt andet med sponsorater af Mercedes biler med logo, penge til bygning af maskotten, Fanø Bryghus bryggede en specialøl til festivalen og meget mere.
Konklusion
360°s markedsføringsarbejdet med Death Coast er blevet godt modtaget, og de fleste metalfans kender nu til navnet og festivalens eksistens.
Der var gæster fra hele Danmark og fra udlandet – billetsalget strakte sig så langt som til Hvidersland og Rumænien.
Modtagelsen var så positiv, at afslutningen på 2022 udgaven blev en aftale om gentagelse i 2023.
Kort tid efter første festival satte arrangørerne early-bird-billetter til salg uden at have offentliggjort navne, og solgte en del allwerede i første uge.
Mangler du et øje på din markedsføring?